Afsluttende prøver

Information om terminsprøver / afgangsprøver

På denne side finder du information om brug af computer under termins- og afgangsprøverne på Kornmod Realskole.

Du kan bl.a. finde sidehoveder til excel, word mm, en vejledning til udskrivning samt links til de internetsider/programmer, som du må benytte i de enkelte prøvefag.

Der er også en række regler, som du skal overholde, når du går til prøve. Det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i reglerne, så du ikke kommer til at gøre noget, du ikke må.

Forberedelse til prøverne

Inden du møder op til prøverne, skal du være sikker på at:
(punkt 1-4 kan springes over hvis du medbringer din egen printer til prøverne)

1. Du kan logge ind med din Kornmod – Google Apps konto.
  2. Du har Google Chrome installeret på din computer. Hent Google chrome her
  3. Du kan få dit kontorprogram til at gemme som en PDF-fil.
  4. Du skal vide hvordan du udskriver med Google Cloud Print. Se vejledning
  5. Din computer uden videre kan åbne de internetsider der linkes til under de enkelte fag
    (Du kan afprøve de enkelte links her
  6. Du er indforstået med reglerne for brug af internettet under afgangsprøverne
    (Læs reglerne her

Derudover skal du naturligvis medbringe de ting, som din faglærere har fortalt dig

Udskrivning

Når du skal udskrive til prøverne på Kornmod Realskole, skal du enten benytte din egen printer eller benytte Google Cloud Print. For at du kan udskrive med Google Cloud Print, skal du opfylde følgende:

• Du skal bruge Google Chrome som internet browser (hent Google Chrome her)
  • Det program du skriver i til prøverne skal kunne gemme som en PDF-fil
  • Du skal kunne logge ind med din Kornmod – Google Apps konto

Sådan gør du

1. Gem dit dokument som en PDF-fil
  2. Gå til denne internetadresse: www.google.com/cloudprint (Brug Google Chrome)
  3. Log ind med din Google Apps konto (hvis du ikke allerede er logget ind)
  4. Klik på den røde knap “Print” og derefter “Upload file to print”
  5. Klik på linket “Select file..” og find din PDF-fil på computeren
  6. Klik på den printer der er i det lokale du sidder i (fx Kornmod – Afgangsprøver – Ny sal)
    (Printerne til prøverne bliver først tilgængelige under prøverne)
  7. Afslut med at klikke print

Sidehoved

Her kan du hente et sidehoved til dit kontorprogram. Hent filen ned på din egen computer og ret sidehovedet efter anvisningen i dokumentet.

Brug denne fil til Microsoft Word 2007, 2010, 2013 og 2016 samt Word til MAC (.docx)

Brug denne skabelon til Google dokumenter (Lav en kopi)

Brug denne fil til tekstbehandling på Open Office og Libre Office (.odt)

Brug denne fil til Microsoft Excel 2007, 2010, 2013 og 2016 samt til Excel på MAC (.xlsx)

Brug denne fil til regneark på Open Office og Libre Office (.ods)

Regler for brug af internettet under prøverne

• I engelsk og tysk må, du KUN bruge de internetsider/programmer, som er angivet på denne side.
  • I skriftlig dansk og matematik med brug af hjælpemidler har du Internettet til rådighed INKL.  de links, som er angivet på denne side.
  • Du må ikke kommunikere med andre under prøverne – heller ikke elektronisk via eksempelvis Google, Facebook, Messenger osv.

Overholder du ikke ovenstående regler, så betragtes det som snyd, og det kan få betydning for din videre prøveafvikling.

Venlig Hilsen

Skoleledelsen

Internetsider der må anvendes i de enkelte fag

Google Cloud Print

Link her. Fra denne internetside, kan du udskrive din opgave til skolen printer.

Gyldedals Røde Ordbøger

Link her. På denne internetside, kan du slå op i Gyldendals ordbøger (dansk, engelsk, tysk osv.)
Bemærk: Ovenstående link henviser til http://ordbog.gyldendal.dk/. Du må dog også gerne bruge http://skoleordbog.dk, som er en special-side gyldendal har lavet til afgangsprøverne.

Ordnet.dk

Link her. På denne internetside, kan du slå op i ordnet.dk (den danske ordbog)

Bemærk: Der kan desværre være problemer med at tilgå ordnet (specielt i starten af prøverne når alle logger ind). Dette skyldes at ordnets servere ikke har kapacitet nok til alle de samtidige elever, der er oppe til folkeskolernes afgangsprøver. Hvis du kan komme ind på siden, må du gerne bruge den. Ellers må du bruge papirodbogen eller Gyldendals røde ordbøger

Retskrivningsordbogen

Link her. På denne internetside, kan du slå op i retskrivningsordbogen fra Dansk Sprognævn.
Bemærk: Der kan desværre være problemer med at tilgå retstavningsordbogen (specielt i starten af prøverne når alle logger ind). Dette skyldes at retstavningordbogens servere ikke har kapacitet nok til alle de samtidige elever, der er oppe til folkeskolernes afgangsprøver. Hvis du kan komme ind på siden, må du gerne bruge den. Ellers må du bruge papirodbogen eller Gyldendals røde ordbøger

Cambridge online dictionary

Link her

Gyldedals Røde Ordbøger

Bemærk: Ovenstående link henviser til http://ordbog.gyldendal.dk/. Du må dog også gerne bruge http://skoleordbog.dk, som er en special-side Gyldendal har lavet til afgangsprøverne

Formel- og tabelsamling

Link her. Formelsamling til folkeskolens afsluttende prøver i matematik

Geogebra Online

Link her. Hvis du ikke har downloadet Geogebra inden prøverne, må du bruge denne online udgave.

Regneregler.dk

Link her. Regneregler.dk må du gerne bruge, hvis du har brugt det i undervisningen.

Tysk

Gyldedals Røde Ordbøger

Link her. På denne internetside, kan du slå op i Gyldendals ordbøger (dansk, engelsk, tysk osv.)

Bemærk: Ovenstående link henviser til http://ordbog.gyldendal.dk/. Du må dog også gerne bruge http://skoleordbog.dk, som er en special-side gyldendal har lavet til afgangsprøverne