BYOD klasser

Klargøring af din egen private computer til skolebrug

Går du i 10. klasse, skal du selv medbringe en computer til brug i skolen. Dette kalder vi BYOD (Bring Your Own Device).

Kornmod Realskole anbefaler en Windows baseret computer frem for Mac eller Linux til BYOD-klasserne, da en Windows baseret computer kan køre alle skolens BYOD undervisningsprogrammer (hvis den er korrekt opsat).

En tablet kan IKKE udgøre den computer du medbringer i skole.

Installation af programmer

Nedenfor finder du en liste over en række undervisningsprogrammer, som man bør/skal installere på den computer man medbringer i skole. Ved flere af programmerne er der linket til en vejledning, som man kan følge når man skal installere programmet.

Bemærk: Det er et krav at Google Chrome og Office installeres på computeren

Microsoft Office 2013/2016/2019 (Windows 7 / Mac 10.5.8 eller nyere)

Din computer bør have Microsoft Office installeret. Går man i 10. klasse på Kornmod Realskole og har man ikke selv adgang til en Microsoft Office Licens, kan man låne en licens af skolen, så længe man går i 10. klasse på Kornmod Realskole.

WordMat (Kun Windows)

Mange matematiklærere anvender WordMat i deres matematikundervisning. Derfor anbefales alle med en Windows computer at installere udvidelsen WordMat til Word.

WordMat hentes her (installer WordMat efter du har installeret Microsoft Office)

Google Chrome (Windows Vista / Mac 10.6 eller nyere)

På Kornmod Realskole bruger vi online skriveprogrammet Google Drev (dokumenter). Google Drev fungere bedst i Google Chrome. Google Chrome er også generelt hurtigere og bedre end andre browsere. Derfor skal du have Google Chrome installeret.

Google Chrome hentes her

Andre programmer (Windows / Mac)

På skolens computere er følgende programmer installeret. De fleste programmer er gratis, og dem der ikke er gratis, kan eleverne få adgang til via UNI-Login. Det er ikke nødvendigt at installere alle programmerne fra A-Z på elevens egen computer. I stedet anbefales det, at installere programmerne i takt med at der bliver brug for dem i undervisningen.

Tip til at undgå reklamer, værktøjslinjer mm (Windows)

Et lille tip til at undgå diverse reklame pop-ups og reklame søgemaskiner/værktøjslinjer er altid at læse, hvad det er, man siger ja til, når man installerer spil og andre gratisprogrammer.

Typisk står der under installationen af gratisprogrammer “vil du også gerne installere fx ASK toolbar eller lignende”, og det vil man IKKE, så ofte skal man fjerne sådanne afkrydsninger. Se fx dette eksempel hvor Oracle forsøger at snige ASK Toolbar med under opdateringen af Java. (Det er på den måde udviklerne af gratisprogrammer tjener penge – altså ved som standard at lade programmet installere diverse reklame programmer)

Har man allerede fået reklame-skidt ind på sin computer, kan en scanning med dette gratis anti-malware program ofte fikse det.

Anbefaling af computer til skolebrug

En god skolecomputer skal være holdbar, transportabel, have en god batterilevetid, ok computerkraft samt et fuldt tastatur. Derudover anbefaler vi at computeren køre Windows.

På nuværende tidspunkt anbefaler vi en Windows computer til skolebrug for “BYOD klasserne”. Den primære årsag til det er, at en nogle af de digitale undervisningsmidler, som skolen abonnerer på og benytter i BYOD klasserne, kun kan afvikles på en Windows baseret computer.

Et eksempel på dette er WordMat, som er et matematikprogram til Microsoft Office der anvendes i mange af BYOD klasserne. Wordmat virker ikke på nyeste version af Office til Mac.

Kornmods generelle anbefalinger til en god skolecomputer

• Windows computer (Windows 7 eller nyere)
  • Holdbar, så den kan holde til at blive transporteret mellem skole og hjem.
  • ca. 12-13 tommer, da denne størrelse:
    • Har fuldt tastatur, modsat 10 tommer computere
    • Er forholdsvis let og transportabel, modsat 14+ tommer computere
  • Batterilevetid på over 6+ timer, så den kan holde en hel skoledag
  • Nogenlunde computerkraft (fx Intel I3 processor eller bedre)