Ny 10. klasse

Når du vælger at tage 10. klasse på Kornmod Realskole, vil du opleve et år, der giver dig både faglige udfordringer og mange nye kammerater

Når du begynder i 10. klasse, vil du komme på en introdag med dine nye kammerater, så I kan lære hinanden godt at kende, og kort tid efter følger studieturen. Cirka 1/3 af eleverne er allerede elever på Kornmod, og de andre 2/3 er elever udefra.

Som elev på i 10. klasse på Kornmod Realskole vil du blive udfordret, for som på alle andre klassetrin på skolen er det faglige niveau i fokus, og der er mange undervisningstimer.

For at få mest muligt ud af dit år i 10. klasse her på skolen, skal du først og fremmest have viljen og lysten til at ville lære så meget som muligt, og du skal være indstillet på at gøre en indsats selv – både fagligt og socialt.

Til gengæld får du et år med:

Et ekstra fagligt løft

Mulighed for ekstra modenhed og personlig udvikling

En masse nye kammerater

Et forpligtende fællesskab, hvor man hjælper hinanden

Den sidste finish til både faglighed og modenhed

Som elev i 10. klasse på Kornmod Realskole har man alle muligheder for at opleve et år, der giver et løft både fagligt og socialt.

– Man skal huske på, at man som ny elev i 10. klasse i virkeligheden kommer med lige så mange sommerfugle i maven, som dem, der er yngre.

Sådan forklarer Inger Pagh den følelse, som mange elever har, når de skal møde alle de nye kammerater den første dag.

Gennem mange år har hun været klasselærer i 10. klasse på Kornmod Realskole, og hun forklarer, at for rigtigt mange elever giver 10. klasse et godt skub både fagligt og personligt.

– Det er især den faglige profil, som vi har meget fokus på, og det er en forudsætning, at man gerne vil lære så meget som muligt. Men det sociale betyder meget for eleverne, og på begge områder flytter de sig virkeligt meget i løbet af sådan et år, fortæller Inger Pagh.

Indsats for at skabe godt sammenhold

Netop den personlige udvikling kan have betydning for mange elever.

– Det er en mulighed for at bryde med en rolle, som man måske sidder lidt fast i, og det kan hjælpes lidt på vej, når man kommer et nyt sted og bliver set på med friske øjne. For nogle elever er året i 10. klasse især en mulighed for et ekstra fagligt løft, og for andre er det især mere modenhed, der bliver udbyttet, og for langt størstedelen er det begge dele.

– Når vi tager på introtur lige efter sommerferien, har vi altid et fagligt formål, men det sociale er rigtigt vigtigt, for at eleverne bliver rystet godt sammen og får det godt med hinanden. Allerede i september er klasserne så på studietur, så der er rigtig god mulighed for at lære hinanden godt at kende, forklarer Inger Pagh.

Mulighederne efter skolen

I 10. klasse er der som på alle andre klassetrin på skolen stor fokus på fagligheden blandt andet med mange undervisningstimer, og langt de fleste af eleverne får en gymnasial uddannelse efterfølgende.

Godt rustet til fremtiden

10. klasse giver mulighed for at få finpudset både det faglige og personlige lidt ekstra. Det er to af eleverne på Kornmod Realskole enige om.

Kevin og Katrine er begge begyndt i 10. klasse på Kornmod Realskole efter sommerferien, og de glæder sig til et år, hvor modenheden og fagligheden kan få ekstra vitaminer.

– Jeg ville gerne lige have det sidste med og også blive lidt mere moden, og så vidste jeg heller ikke helt, hvad jeg havde lyst til efter 9. klasse, så jeg syntes, at det var godt med et år til at finde ud af det, fortæller Kevin.

Man bliver taget godt imod

Katrine startede året på en efterskole, men skiftede til Kornmod Realskole efter efterårsferien, og det har været en positiv oplevelse:

– Jeg er jo kommet som helt ny og har kun gået her i kort tid, men jeg er blevet taget rigtigt godt imod, og det har bare været dejligt. De andre har været rigtigt gode til at hjælpe, og det er jeg rigtigt glad for, forklarer hun.

Kevin begyndte på skolen lige efter sommerferien og var derfor også med på den introtur, som bliver afholdt for 10. klasse ved skolestarten.

– Det var rigtigt godt, for det fik os til at snakke sammen og lære hinanden rigtigt godt at kende. Så på den måde blev vi blandet godt, og så er der ikke så stor forskel på, om man har gået her hele skoletiden eller lige er begyndt som mig, forklarer Kevin.

Allerede afklaret med næste skridt

Begge elever kan godt mærke, at det faglige niveau er højt og ser det som en gevinst, at de kan få slebet det sidste til, inden næste etape venter.

– 10. klasse her giver en rigtig god mulighed for at lære nye mennesker at kende og blive dygtigere rent fagligt, og så er det et godt år til lige at tænke over, hvad næste trin skal være, mener Katrine.

Og efter kun få måneder i 10. klasse er de begge blevet klogere på, hvad fremtiden skal indeholde efter skolen. Kevin har besluttet sig for HHX, og Katrine vil tage en HF.