Ny 10. klasse

Når du vælger at tage 10. klasse på Kornmod Realskole, vil du opleve et år, der giver dig både faglige udfordringer og mange nye kammerater.

Når du begynder i 10. klasse, vil du komme på en introdag med dine nye kammerater, så I kan lære hinanden godt at kende, og kort tid efter følger studieturen. Enkelte af eleverne er allerede elever på Kornmod, men størstedelen kommer fra andre skoler.

For at få mest muligt ud af dit år i 10. klasse her på skolen, skal du først og fremmest have viljen og lysten til at ville lære så meget som muligt, og du skal være indstillet på at gøre en indsats selv – både fagligt og socialt.

Til gengæld får du et år med:

Et ekstra fagligt løft

Mulighed for ekstra modenhed og personlig udvikling

En masse nye kammerater

Et forpligtende fællesskab, hvor man hjælper hinanden

Den sidste finish til både faglighed og modenhed

Som elev i 10. kl. på Kornmod Realskole har du mulighed for at opleve et år, der udvikler dig fagligt, personligt og socialt.

Skolen har en stærk faglig profil, og det er en forudsætning, at du er parat til at styrke dine arbejdsstrategier og arbejdsvaner. Vi har også en skole med stærke dannelsesværdier, så vi forventer, at du er imødekommende og åben overfor nye bekendtskaber, at du er parat til udvikle dine personlige kompetencer og at du vil arbejde for at skabe et stærkt fællesskab i klassen til gavn for os alle.

Modenhed og personlig udvikling

Flere elever oplever, at de i 10. kl. på Kornmod Realskole får mulighed for at bryde med tidligere mønstre. Vi ser på dig med nye øjne, og vi vil skubbe lidt til din opfattelse af virkeligheden, samt din opfattelse af egne evner og kompetencer.

Fællesskab

Introdagen lige efter sommerferien, samt studieturen i september, har fokus på sammenhold og fællesskab. Her lægges kimen til et frugtbart arbejde for resten af året. De oplevelser og udfordringer, som vi oplever på studieturen, bruger vi aktivt til at løse de udfordringer, som du som elev måske støder på i løbet af skoleåret.

Godt rustet til fremtiden

10. klasse giver mulighed for at få finpudset både det faglige og personlige lidt ekstra. Det er to af eleverne på Kornmod Realskole enige om.

Kevin og Katrine er begge begyndt i 10. klasse på Kornmod Realskole efter sommerferien, og de glæder sig til et år, hvor modenheden og fagligheden kan få ekstra vitaminer.

– Jeg ville gerne lige have det sidste med og også blive lidt mere moden, og så vidste jeg heller ikke helt, hvad jeg havde lyst til efter 9. klasse, så jeg syntes, at det var godt med et år til at finde ud af det, fortæller Kevin.

Man bliver taget godt imod

Katrine startede året på en efterskole, men skiftede til Kornmod Realskole efter efterårsferien, og det har været en positiv oplevelse:

– Jeg er jo kommet som helt ny og har kun gået her i kort tid, men jeg er blevet taget rigtigt godt imod, og det har bare været dejligt. De andre har været rigtigt gode til at hjælpe, og det er jeg rigtigt glad for, forklarer hun.

Kevin begyndte på skolen lige efter sommerferien og var derfor også med på den introtur, som bliver afholdt for 10. klasse ved skolestarten.

– Det var rigtigt godt, for det fik os til at snakke sammen og lære hinanden rigtigt godt at kende. Så på den måde blev vi blandet godt, og så er der ikke så stor forskel på, om man har gået her hele skoletiden eller lige er begyndt som mig, forklarer Kevin.

Allerede afklaret med næste skridt

Begge elever kan godt mærke, at det faglige niveau er højt og ser det som en gevinst, at de kan få slebet det sidste til, inden næste etape venter.

– 10. klasse her giver en rigtig god mulighed for at lære nye mennesker at kende og blive dygtigere rent fagligt, og så er det et godt år til lige at tænke over, hvad næste trin skal være, mener Katrine.

Og efter kun få måneder i 10. klasse er de begge blevet klogere på, hvad fremtiden skal indeholde efter skolen. Kevin har besluttet sig for HHX, og Katrine vil tage en HF.